Wie zijn wij?

De Cirkel, Soos voor mensen met een verstandelijke beperking

Ruim 35 jaar geleden staken een aantal vrijwilligers de koppen bij elkaar om wekelijks een gezellig ‘avondje uit’ te organiseren voor verstandelijk beperkten van alle niveaus uit regio de Ronde Venen.

Soos De Cirkel” was geboren en werd ondergebracht in de “Stichting Recreatie en Educatie verstandelijk beperkten De Ronde Venen”. Dat er vraag naar zogenaamde Soosavonden was, kunnen we wel stellen. In ruim 30 jaar tijd hebben wij het aantal deelnemers zien groeien van 20 tot ongeveer 70 personen.

De Soosavonden worden elke dinsdagavond, met uitzondering van de maanden juni, juli en augustus, van 19.30 tot 21.30 uur gehouden in het gebouw van de Dagbesteding aan de Windmolen ,het voormalige gebouw Immitsj, te Mijdrecht en is onder begeleiding van een tiental enthousiaste vrijwilligers. De indeling van een Soosavond ziet er als volgt uit:

19.30 – 20.00 uur   gezellig met elkaar koffie drinken

20.00 – 20.30 uur   1e ronde activiteiten of cursus

20.30 – 21.00 uur   pauze   fris/chips kunnen  worden gekocht tegen een kleine vergoeding

21.00 – 21.30 uur    2e ronde activiteiten of cursus

Tijdens deze avonden worden er tal van activiteiten georganiseerd, zoals knutselen, disco- en bingo-avonden, dartswedstrijden, het spelen van allerlei (gezelschaps‑)spellen maar ook worden er diverse cursussen gegeven. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld koken, tekenen, muziek, yoga,  zelfverdediging etc. Voor ieder wat wils dus, maar ook als men alleen voor de gezelligheid komt dan is dat uiteraard geen enkel probleem.

Ons motto is dan ook: Alles mag, niets hoeft!”

Maar het absolute hoogtepunt waar de deelnemers echt naartoe leven is de Playbackshow , die om het jaar wordt gehouden. Een groots evenement, dat inmiddels al meer dan 10 keer georganiseerd is en waar zo’n 400 toeschouwers kunnen genieten van ca. 15 spetterende acts.

De kosten voor al deze activiteiten en cursussen worden betaald via sponsoring. Ook betalen de deelnemers een klein bedrag aan contributie, dat grotendeels gezien moet worden als opvoedkundig element.

Mocht u nog vragen hebben of nadere informatie wensen, neemt u dan gerust contact op met de coördinator van de Soos. Haar naam is Angela van Adrichem .

Het adres van de Soos is:

Dagbesteding Zideris (voormalige Immitsj)

Windmolen 75

3642 DA Mijdrecht  tel. 06-23937815(dinsdag 18.30- 22.00)

 

 

 

Comments are closed.