Soos in de media

Kerstfeest 2018 en voetbalspelsoos

 Groene Venen 20-04-2018

Soos De Cirkel viert 30 jarig bestaan Afgelopen dinsdag 17 april was het groot feest in Roekz in Vinkeveen.Soos ‘De Cirkel’ vierde haar 30-jarig bestaan. Alle leden en vrijwilligers van de Soos en een aantal genodigden,in totaal zo’n 95 mensen/ waren aanwezig voor een avond om niet snel te vergeten. Verwelkomd met een glas bubbels en na een welkomstwoord door voorzitter Dick Roodenburg werd er genoten van een heerlijk koud en warm buffet.Na het eten gingen de voetjes van de vloer bij een geweldig optreden van Thomas Oudshoorn. Ruim anderhalf uur zong hij de sterren van de hemelen werd er flink gedanst. Uiteraard ontbrak de polonaise niet.Er werd kort nog even teruggeblikt op
het ontstaan van Soos ‘De Cirkel’ en de vele hoogtepunten in die 30 jaar.
In november 1987 werd een oproep gedaan waarbij vrijwilligers gezocht werden om mee te helpen een wekelijkse ontspanningsavond te organiseren voor mensen met’een beperking.
Dit resulteerde in de eerste soosavond op 19 april 1988, met ongeveer 20 deelnemers en 8 vrijwilligers. Het ledenaantal is in de dertig jaar gegroeid naar zo’n 60 deelnemers.
Elke dinsdagavond is er een Soosavond. De deelnemers kunnen dan aan diverse activiteiten meedoen,zoals darten, sjoelen, tafeltennis, gezelschapsspelletjes,
crea muziek en dans. Momenteel is er ook een clinic hardlopen.
De tweejaarlijkse Playbackshow is een hoogtepunt evenals het kerstdiner,
dat elk jaar wordt verzorgd door de Rotary. Tot haar grote verrassing werd Angela
van Adrichem nog even in het zonnetje gezet. Zij is als enige vanaf het allereerste begin betrokken en dus al 30 jaar actief voor De Cirkel. Met haar gedrevenheid zal ze dat hopelijk nog lang blijven doen. “Wat ontzettend leuk, maar ik kan dit natuurlijk nooit
zonder het geweldige team van vrijwilligers dat elke week klaarstaat”,aldus Angela.
De feestavond werd mede mogelijk gemaakt door Stichting Ronde Venen Fonds.
De Cirkel is een soos voor mensen met een verstandelijke beperking. Soosavonden
worden elke dinsdagavond,met uitzondering van de maanden juni, juli en augustus,van 19.30 tot 21.30 uur gehouden in de gebouw Immitsj te Mijdrecht.

Meer informatie?Neem contact op met Angela van Adrichem: tel. 06-23937 815,

Leden van Soos “De Cirkel” liepen Zilveren Turf Loop november 2017

Maar liefst vijf leden van Soos “De Cirkel” hebben afgelopen zondag meegedaan aan de Zilveren Turfloop.  Onder leiding van Peter van Adrichem zijn Arjan van Dijk, Lucas van Egeren, Alison van Oort, Justin Honing en Marc Legters aan een trainingsclinic begonnen ter voorbereiding op deze loop.Drie vrienden Arjon Pauw, Arno de Boer en Thomas Oudshoorn sloten zich hier snel bij aan.Thomas eindigde op de 3e plaats. Elke week kwam de groep trouw bij elkaar met de Zilveren Turfloop als doel voor ogen. En  het is gelukt, moe maar voldaan kwamen ze allemaal juichend over de finish, een geweldige prestatie! De vrijwilligers en alle andere leden van Soos De Cirkel feliciteren deze kanjers!ik ben echt supertrots op ze en blij met het resultaat. De trainingen waren best pittig, maar in die zes weken hebben ze een heel mooi resultaat geleverd”,  aldus Peter van Adrichem. “Dit smaakt naar meer en ik ben van plan om in april en mei 2018 weer te gaan trainen met nog meer leden en zo kunnen we tijdens de laatste soosavond een spannende onderlinge wedstrijd organiseren. Een sportieve afsluiting”.

Dertigjarig jubileum.

Het komend seizoen staan nog meer feestelijkheden op de agenda. Zo is het jaarlijkse Kerstdiner, dat door de Rotary gesponsord wordt, altijd weer een van de hoogtepunten. Maar wat ook zeker een feestje waard is, is dat de Soos dit jaar haar dertigjarig jubileum viert.In november 1987 werden de eerste stappen gezet en op 19 april 1988 was de eerste soosavond een feit. Coördinator Angela van Adrichem was er vanaf het eerste uur bij. “Er hebben in al die jaren al heel veel activiteiten plaats gevonden: computercursus, naaien, Engels,  schilderen, tekenen, muziek, linedansen, darten, kaarten, noem maar op. Elke jaar is er wel weer wat nieuws. We zijn in het verleden vaak een dag uit geweest naar diverse attracties, maar door het grote aantal deelnemers is dat toch lastiger geworden. We draaien momenteel erg goed met 60 deelnemers en 11 vrijwilligers”.Dus reden voor een feestje. Op 17  april 2018 wordt het jubileum gevierd met genodigden uit het verleden erbij. Leuk om elkaar weer te ontmoeten onder het genot van heerlijk buffet en als klap op de vuurpijl zal Thomas Oudshoorn een spetterend optreden geven. “We zoeken nog sponsors voor dit feest. Alles draait op vrijwilligers”, vertelt Angela. “Daarom zijn we al zo blij met organisaties als de Rotary en het Rondevenen Fonds die ons altijd een warm hart toedragen met mooie bijdragen. Mochten andere bedrijven ons willen sponsoren kunnen ze altijd met mij contact opnemen”.De Cirkel is een soos voor verstandelijk beperkten. Soosavonden worden elke dinsdagavond, met uitzondering van de maanden juni, juli en augustus, van 19.30 tot 21.30 uur gehouden in de gebouw Immitsj te Mijdrecht.Meer informatie? Kijk op www.soosdecirkel.nl of neem contact op met Angela van Adrichem: 06-23937815, email: adrichem74@kpnmail.nl

EHBO certificaten bij Soos De Cirkel

 Dinsdagavond 5 november 2013 was een ongewone avond voor de deelnemers van Soos De Cirkel. Het was de dag van de grote EHBO-demonstratie. Vrijwilligster Coby had, samen met de mensen van EHBO Wilnis, in 10 lessen een groot aantal deelnemers geleerd hoe te handelen bij een ongeluk. Dinsdag was de dag waarop de leerlingen aan alle leden van de Soos konden laten zien wat zij hadden geleerd. Er werd druk met pleisters geplakt, mensen lagen op de grond en overal waren ledematen in het verband gewikkeld. Gelukkig wel op de goede manier en precies zoals hoort. Alle deelnemers aan de cursus zijn dan ook glansrijk geslaagd. Voor iedereen lag er na afloop van de demonstratie een schitterend certificaat klaar. Nadat het daverende applaus was uitgestorven, werd het certificaat dan ook trots aan iedereen getoond. Bij menig deelnemer zal het thuis nog lang aan de muur prijken. De medewerkers van EHBO Wilnis worden hartelijk bedankt voor hun bijdrage.

Nu de EHBO-cursus is afgerond, zal de Soos op de dinsdagavonden, naast de gebruikelijke activiteiten als Muziek, Koersbal, Darten, Creatief, Figuurzagen, Engels en Voorlezen, in januari van start gaan met een nieuwe cursus; Groei en Bloei, waar de deelnemers zich nu al voor kunnen opgeven. Blijkbaar is er bij De Soos genoeg inspiratie om steeds nieuwe dingen te kunnen bieden. Deelnemers en vrijwilligers zullen er elkaar nog lange tijd vermaken, zo bleek zeker afgelopen dinsdag. Wilt u meer informatie, dan kunt u telefonisch contact opnemen met mevrouw Angela van Adrichem, coördinator, op nummer 06-23937815 of een kijkje nemen op de website.

Soos De Cirkel viert jubileum

Dinsdagavond 16 april 2013 was het in het Mijdrechtse Immitsj nog gezelliger op de Soos dan de avonden normaal gesproken al zijn. Deze dinsdag was het feest, want precies vijfentwintig jaar geleden werd de stichting opgericht.
Leden, bestuur, vrijwilligers en medewerkers vierden in besloten kring dat voor mensen met een verstandelijke beperking sindsdien een ontmoetingsplek bestaat. Het idee van vijfentwintig jaar geleden bleek een vruchtbare poging om het mogelijk sociale isolement van mensen met een verstandelijke beperking te doorbreken. Dankzij lokale sponsoren, de inzet van vrijwilligers en medewerkers en het tomeloze enthousiasme van de deelnemende leden, is de Soos uitgegroeid tot de stichting die op de dinsdagavonden niet alleen ontmoetingen faciliteert, maar ook cursussen, creativiteit, darten, koersbal, muziekles en “Goede Tijden”-kijken aanbiedt. Nog altijd worden de avonden zeer goed bezocht, zeker als er een feestje is, zoals afgelopen dinsdag het geval was.
Ook al was bij de grote playbackshow het jubileum knallend onder de aandacht gebracht, toch moest het echte feest met elkaar nog gevierd worden. Dat deed men uitgebreid met een perfect verzorgd galabuffet en bovendien koffie, taart en disco toe. Dj Marco verzorgde  de muziek met de meest felbegeerde platen. Er werd dankbaar op gedanst onder het genot van een drankje. Om kwart voor tien zoende men elkaar gedag en met een welgemeend “Tot volgende week!” namen alle bezoekers afscheid.
Soos De Cirkel dankt iedereen die haar op elke denkbare manier heeft bijgestaan in de voorgaande jaren, in het bijzonder sponsoren die dit jaar de playbackshow, het jubileumfeest of beiden hebben mogelijk gemaakt: Rabobank, Lions Club, Ronde Venen Fonds, Café Cens, Hedesa, De Meyert, Hema en De Huifkar.
Wilt u meer informatie, dan kunt u telefonisch contact opnemen met mevrouw Angela van Adrichem, coördinator, op nummer 06-23937815 of een kijkje nemen op de website; www.soosdecirkel.nl

 

Glitter en glamour in playbackshow Soos De Cirkel 2014

Met zestien spetterende acts pakte Soos De Cirkel vrijdagavond in haar tweejaarlijkse playbackshow groots uit ter ere van het vijfentwintigjarig bestaan van de stichting. Alle artiesten waren extra feestelijk met glitter bespoten of in glinsterende pailletjes gekleed en tegen de achterwand van het podium van De Meijert schitterde een enorme 25. De belangstelling was enorm; alle zitplaatsen waren bezet. Ernaast en erachter moest men zelfs nog moeite doen voor een geschikte staanplaats. Het gaf niets, want van de eerste tot en met de laatste act wisten de artiesten van de avond het publiek kostelijk te vermaken.

Tom Paul zette als Piet Veerman met zijn “Sailing Home” de toon voor de avond, want volgens jurylid Patricia Paaij (uit de driekoppige jury onder leiding van Peter van Rossum) beet hij het spits af met een kwaliteitsoptreden. Van alle artiesten bleek echter het niveau van grote klasse. Arjan ontroerde als Stef Bos met “Papa”, Maaike oogstte enorme bewondering met haar vertolking van Adele’s “Rolling in the Deep” en Jeffrey deed Michael Jackson herrijzen met zijn dansimpressie van “Bad”. Het was goed te zien dat hij met de dames van dansschool Nicole had geoefend. De avond werd op eigen wijze gebracht, zoals men van de Soos gewend is. De dames van K3 waren met z’n zessen; in plaats van Linda, Roos en Jessica stonden nu Linda, Roos, Roos en Jessica op het podium en Vader Abraham verscheen met maar liefst achttien smurfen. Meer dan eens lag de zaal dubbel van het lachen om de interactie tussen deelnemers, presentator Hans van Veen en juryleden.

Nadat alle vrijwilligers, medewerkers en sponsoren waren bedankt, de danseressen van Nicole in de bloemen waren gestoken en alle deelnemers op het podium een gouden medaille hadden ontvangen, was het aan burgemeester Maarten Divendal om de winnaars bekend te maken. Mathijs en Mike wonnen als Nick en Simon, Sander werd tweede met ‘zijn’ Clouseau en Jenny won als Joan Franka de derde prijs. Alle deelnemers klapten, want iedereen was blij voor iedereen. De avond had duidelijk alleen maar winnaars gekend, zo had men het in de zaal ook gevoeld. Iedereen was het er unaniem over eens: De playbackshow van de Soos is dit jaar weer meer dan zeer vermakelijk geweest en zal eenieder nog lang heugen.

Groene Venen 29 maart 2013

Slotavond Soos De Cirkel: eten en bowlen 

Dinsdagavond 3 juni was het voor alle deelnemers en vrijwilligers van de sociëteit voor mensen met een verstandelijke beperking de laatste avond van het seizoen. Het werd een speciale avond bij Bowlingcentrum Mijdrecht.

Voor de gelegenheid waren twaalf vrijwilligers van Bowling Vereniging Mijdrecht bereid gevonden het bowlen op de baan te begeleiden. Dat was niet in alle gevallen nodig, want een aantal deelnemers was er ontzettend goed in. Niet helemaal eerlijk voor de anderen, omdat, zo bleek later, zij veelvuldig geoefend hadden bij het G-bowlen van de vereniging. Toch mocht het de pret niet drukken, want er werd door iedereen volop gejuicht voor elke omgevallen kegel. Voorafgaand aan het bowlen werden de 70 mensen hartelijk ontvangen in het restaurant, waar met elkaar, onder het genot van een drankje en een heerlijke maaltijd, de tactiek voor het bowlen alvast kon bepalen. Het was blijkbaar erg lekker, want iedereen nam een tweede, of zelfs een derde portie, zonder uitzondering. Zo was er ruim de tijd om even stil te staan bij het afscheid van deelnemer Greetje, die vanwege haar 84-jarige leeftijd de soosavonden niet meer zal bijwonen. Ze kreeg een mooie kaart en een applaus waarvan de  hele bowling daverde. Na het diner zat de stemming er direct in, al bij het aantrekken van de bowlingschoenen. Nadat iedereen achteraf deze weer had verruild voor de eigen schoenen, werden de prijzen uitgedeeld door de voorzitster van de bowlingvereniging, mevrouw Helmig. Het waren echte bowling-bekers en er waren er genoeg voor iedereen. In een luid applaus werden de mensen van bowlingvereniging Mijdrecht hartelijk bedankt, waarna iedereen elkaar en de vrijwilligers een fijne zomerstop wenste. Pas op 2 september zal het weerzien plaatsvinden. Dan is er weer elke dinsdag de wekelijkse soosavond bij Ajoc-gebouw Immitsj in Mijdrecht.

Wilt u meer informatie over de soos dan kunt u telefonisch contact opnemen met mevrouw Angela van Adrichem, coördinatrice, op nummer 06-23937815

Spektakel Soos De Cirkel in De Meijert 2015

Eens in de twee jaar houdt Soos De Cirkel, een sociale ontmoetingsplek voor mensen met een verstandelijke beperking, haar Grote Playbackshow in De Meijert van Mijdrecht. Dit jaar zal het gaan plaatsvinden op vrijdagavond 27 maart om acht uur ‘s avonds. Publiek wordt verzocht er vroeg bij te zijn, aangezien de ervaring leert dat zitplaatsen al snel bezet zijn. De toegang is gratis.

 

Soos De Cirkel is Stichting Ronde Venen Fonds en Round Table 169 ontzettend dankbaar voor hun sponsoring van dit evenement.

De  playbackshow heeft deze keer de verschillende grote musicals als thema. Liedjes uit Annie, Anatevka, Sonneveld, Ciske de Rat, Queen, The Sound Of Music en vele anderen zullen ten tonele gebracht worden, onder oogverblindende begeleiding van de geroutineerde dames van Showballet Nicole. Meezingen en -klappen mag, wordt zelfs door de artieste zeer op prijs gesteld.De deelnemers zullen op hun prestaties worden beoordeeld door een vakkundige jury, dit jaar bestaande uit Burgemeester Divendal, samen met zijn dochter, en twee Bekende Nederlanders, vertolkt door Dorien Ross en Marco Slinger. De presentatie zal als vanouds in handen zijn van Hans van Veen, die de artiesten voorafgaand aan hun optreden aan u voor zal stellen, zodat zij direct op hun gemak zijn en kunnen schitteren. Ze zijn al maanden hard aan het oefenen op de moeilijke teksten, thuis voor de spiegel, maar ook op de soos. Het belooft dit jaar wederom een waar spektakel te worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Angela van Adrichem, coördinatrice, op telefoonnummer 06-23937815 of een kijkje nemen op de website www.soosdecirkel.nl.

Vrolijke Playbackshow  Soos de Cirkel 27 maart 2015

Het was iedere aanwezige vrijdagavond in De Meijert duidelijk: De playbackshow van de soos voor mensen met een verstandelijke beperking is niet te regisseren. Spontaniteit en plezier spatten dan ook van het podium en werkten meer dan eens bijzonder aanstekelijk op de lachspieren van het publiek.

Ruim vijfhonderd toeschouwers mochten het spektakel meemaken en waren er getuige van hoe de leden van de soos zich op het podium tot ware sterren ontpopten. Dansjes en bewegingen die in de repetities nooit eerder naar voren waren gekomen, werden met veel bravoure vertoond, artiesten vlogen na afloop van hun optreden uit pure opluchting de dames van Showballet Nicole om de nek, vertrokken te vroeg van het podium om vervolgens onverwacht weer terug te komen, of waren er niet meer weg te krijgen. Presentator Hans van Veen wist er  steeds, tot grote hilariteit van de zaal, handig op in te spelen en gaf dan bijvoorbeeld publiekslieveling Audrey maar even de tijd voor een solo met haar tamboerijn. Ook de bovenmaatse drumkunsten van drummer Byan tijdens de vertolking van Queen vielen erg in de smaak bij het publiek.

De vierkoppige jury, bestaande uit Mary Poppins ( Dorien Ros), Dorus (Marco Slinger), burgemeester Divendal en zijn dochter Jet, had het er maar wat moeilijk mee de winnaars te bepalen, maar besloot uiteindelijk dat Arjan en Tessa gewonnen hadden met hun uitvoering van De Jantjes. Maaike werd derde met haar vertolking van Edith Piaf en Christien als Anatevka tweede. Muziekjuf Ria werd met haar groep speciaal in het zonnetje gezet voor het perfecte optreden van Do-Re-Mi uit The Sound of Music. Zij kregen als groep de publieksprijs, waarna Round Table 169 en het Ronde Venen Fonds hartelijk werden bedankt deze avond mogelijk gemaakt te hebben en iedereen glunderend het podium verliet.

Martijn Hartog, die met een groep vrienden de catering op zich had genomen, kon na een lange dag werken eindelijk zichzelf ook een biertje tappen om met de andere vrijwilligers na te genieten van het succes van alle inspanningen. Het was een uitmuntend vrolijke playbackshow met veel spektakel, maar bovenal veel winnaars.

 

Comments are closed.